Luksemburgi eestlased lõid tantsu valgamaalaste pilli järgi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa muusikutel Kersti Salujõel (vasakul) ja Koidu Ahkil avanes tore võimalus esineda eestlaste jaanipeol Luksemburgis, kus neid kenasti võõrustati ning etteaste soojalt vastu võeti.
Valgamaa muusikutel Kersti Salujõel (vasakul) ja Koidu Ahkil avanes tore võimalus esineda eestlaste jaanipeol Luksemburgis, kus neid kenasti võõrustati ning etteaste soojalt vastu võeti. Foto: Erakogu

Valgamaa rahvamuusikud Koidu Ahk ja Kersti Salujõe viisid jaanipäeval muusikalist külakosti Luksemburgis elavatele kaasmaalastele. Muusikute etteaste sai võõrsil suurepärase vastuvõtu osaliseks.

Luksemburgi eesti seltsi presidendi Meelik Mallene sõnul jäid jaanipeolised, keda tuli kohale lausa 220, naiste esinemisega väga rahule. «Valgamaa naised suutsid meie peo kenasti käima tõmmata ja tantsutallad päris tuliseks kütta,» sõnas ta.

Presidendi sõnul toetab selts igal aastal jõulude ajal Eesti paljulapselisi peresid ja nii jõuti eelmise aasta lõpul oma ettevõtmisega ka Valgamaale. «Jõulukuisel kohtumisel maavanem Margus Lepiku ning sotsiaal- ja tervishoiutalituse osakonna juhataja Ülla Visnapuuga arvasime üheskoos, et koostöö võiks jätkuda. Mõeldud, tehtud – kutsusimegi jaanipäevapeole esinema Valgamaa rahvamuusikud,» sõnas Mallene.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles