Kuritegevus püsis viie kuu jooksul mullusega samal tasemel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Justiitsministeeriumi koostatava kuritegevuse baromeetri andmetel püsis kuritegevus aasta esimesel viiel kuul võrreldes aasta varasema perioodiga enamvähem samal tasemel.

Tänavu registreeriti jaanuarist maini 16 131 kuritegu, võrreldes möödunud aasta sama ajavahemikuga kasvas registreeritud kuritegude arv 84 kuriteo ehk 0,5 protsendi võrra, teatas BNS-ile justiitsministeerium.

Röövimiste arv vähenes tänavu 19 protsendi võrra ning isikuvastaseid kuritegusid pandi toime viis protsenti vähem. Ka tapmisi ja mõrvu registreeriti nelja võrra vähem kui 2013. aasta samal perioodil. Kokku registreeriti tänavu viie esimese kuu jooksul viisteist tapmist ja viis mõrva.

Vähem pandi toime ka liikluskuritegusid, eelkõige joobes juhtimisi.

Samas kasvas varavastane kuritegevus eelmise aastaga võrreldes kaks protsenti. Vargusi registreeriti kokku 6613 ehk ühe protsendi võrra rohkem kui eelmisel aastal sama perioodi jooksul. Kelmuste arv suurenes seitse protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles