Laulupeotule seiklusrikas sõit mööda Valgamaad jätkub

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õru puhkealal ootas tuletoojaid hulk rahvast. Killukese suurest peotulest võtsid vastu vabatahtlikud pritsumehed.
Õru puhkealal ootas tuletoojaid hulk rahvast. Killukese suurest peotulest võtsid vastu vabatahtlikud pritsumehed. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Pühapäeval Kambjast alguse saanud killuke suurest laulupeotulest liigub mööda Valgamaad ringi juba seitsmendat päeva. Kolmapäeval pandi tule tervitamiseks Õrus püsti lausa väike kohalik laulu- ja tantsupidu.

Kolmapäeva õhtul kell pool kuus startis Valgamaa peotuli Tõrvast Hummuli suunas. Valla piirile oli  tulemeeskonnale vastu tulnud kümneliikmeline Hummuli valla rahvast koosnev jalgratturite seltskond eesotsas vallavanem Enn Mihailoviga. Ilm oli tuuline ja hoogude kaupa paiskus taevast alla vihmavalinguid.

Poole seitsme ajal õhtul jõudis tuli Hummuli vallamaja ette, kus killuke sellest anti üle kohalikule vallavolikogu esimehele. Tuletoojaid olid tervitama ja ergutama tulnud paarkümmend vallaelanikku ja kolm «mesimummu». Jalgratturitele pakuti kosutavat jõujooki, puuvilju ja magusat. Veerand tundi tõmmati hinge ja sõit jätkus Õru suunas. Hummuli jalgratturid saatsid tuletoojad valla piirini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles