Külalisi lõbustasid kaksiklinna maskotid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisisellid Valga-Valka piiril
Reisisellid Valga-Valka piiril Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Neljapäeval jõudis Valga-Valka piirile suur seltskond reisiselle, kel käsil Via Hanseatica turismimarsruudi läbimine. Venemaalt esmaspäeval alanud reis lõppeb Siguldas.

Kolmapäeva õhtul Valgamaale jõudnuile tutvustati neljapäeva hommikul Otepää golfikeskust. Valga-Valka piiril tervitasid neid Peeter ja Peteris, kes rääkisid piiri tekkeloost ja kaksiklinna ajaloost. Kõik reisisellid said piiril kõndides olla üheaegselt Eestis ja Lätis ning lasid hea maitsa saldējums`il – Läti jäätisel.

Pärast peatust suunduti Lätimaale. Reisil osalenud Anton Juško Vene geograafiaühingust ütles, et on varem küll Eestimaal mitu korda käinud, kuid Tartus, Otepääl ja Valgas viibis esimest korda. «Olen võlutud Tartu kultuuriatmosfäärist ja aurast. Väga meeldib Lõuna-Eesti loodus ja eks oli ka põnev kogemus Valgas olla korraga kahes riigis,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles