Võidupüha paraad Valgas läheb ajalukku

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paraadi toimumiskoht Kesk tänav on viimaste nädalate jooksul läbinud värskenduskuuri. Linna juubeliga seoses on ringtee äärsele kaldrinnatisele lilledest moodustatud kiri «Valga 430».
Paraadi toimumiskoht Kesk tänav on viimaste nädalate jooksul läbinud värskenduskuuri. Linna juubeliga seoses on ringtee äärsele kaldrinnatisele lilledest moodustatud kiri «Valga 430». Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Ajalooline on tänavune võidupüha paraad vähemalt kahel põhjusel. Esiteks pole see nii rahvusvaheline varem olnud, teiseks leiab paraad aset korraga kahes linnas – Valgas ja Valkas, seega kahes riigis.

«Mürki kindlasti ei võta, et sellist paraadi varem kusagil maailmas poleks korraldatud, ent kuulnud sellest ei ole. Seega on tegemist ikkagi unikaalse ettevõtmisega,» sõnas Kaitseliidu pressiesindaja Tanel Rütman.

Kokku on 23. juunil paraadil rivis seitse riiki. «Esindatud on Vabadussõjas osalenud liputoimkonnad ehk Eesti ja Läti kõrval ka Taani, Rootsi, Soome ja Suur­britannia, lisaks USA,» loetles Rütman riike. Kaheksanda riigi esindajatena lähevad arvesse soodsa ilma korral paraadist üle lendavate Poola hävitajate piloodid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles