Ilus pidu üllatas hilise kõrgpunktiga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti poistekooride laulud olid üsnagi lennukad.
Eesti poistekooride laulud olid üsnagi lennukad. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Laupäevasel Jānis Cimze 200. sünniaastapäevale pühendatud laulupeol Valka laululaval osales 65 koori nii Eestist kui Lätist umbes 2000 lauljaga.

Lisaks Valgamaa 28 koorile tuldi Eesti poolelt laulma Elvast, Tarvastust, Tartust ning Tallinnast. Valka kihelkonna lauljatele tuli lisa ümberkaudsetest kihelkondadest, aga ka kaugemalt.

Kontserdi kunstilised juhid olid Sirje Päss ja Janis Petrovskis, stsenaariumi autor ja lavastaja Aivars Ikšelis.

Kontserti dirigeeris kaheksa Läti ja üksteist Eesti dirigenti.

Kolmetunnise kontserdi kulminatsioon oli võimas vee- ja tule-show. Paraku algas see alles siis, kui tribüünid olid tühjaks valgunud ning kohapeale umbes sadakond inimest jäänud.

Valga ja Valka juubeliaasta tähistamise käigus leidis laupäeval Valka laululaval aset Liivimaa laulupidu «Cimze kood». Peo suurejooneline finaal jäi kahjuks paljudel vaatajatel nägemata.

Peoga austati Jānis Cimzet – meest, keda peetakse Baltimaade koorilaulutraditsiooni peamiseks rajajaks ja meie esimese üldlaulupeo üheks isaks.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles