Liiklusrikkuja peab kuu aega arestimajas veetma

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei. Foto on illustreeriv.
Politsei. Foto on illustreeriv. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Laupäeva, 24. mai õhtul kõrvaldas Valga politsei liiklusvoolust parandamatu liiklusrikkuja, kes omamata juhtimisõigust ning alkoholi tarvitanuna siiski rooli istus ning lisaks ka olulisel määral lubatud sõidukiirust ületas.

24. mai õhtul kella 20.30 paiku märkasid Valga politseinikud Hummuli vallas Valga–Uulu maantee 13. kilomeetril enam kui 160 km/h sõitnud sõiduautot Peugeot. Politsei peatas sõiduki ning juhi kontrollimisel selgus, et masina roolis oli kohalikele korravalvuritele juba varsemast ajast tuttav 23aastane Allar.

Politsei tuvastas sõiduauto roolis olnud Allaril alkoholijoobe, lisaks puudus mehel ka mootorsõiduki juhtimisõigus. Korrakaitsjad toimetasid mitme liiklusseaduse paragrahvi vastu eksinud sõidukijuhi esmalt arestikambrisse, kus ta jäi ootama kohtuistungit.

Täna, 26. mail Valga kohtumajas toimunud istungil määrati 23aastasele Allarile mitme liiklusseaduse paragrahvi vastu eksimise eest maksimumkaristus ehk 30 arestipäeva, mida mees pidi asuma ka kohe kandma.

Viimati kõrvaldas politsei Allari juhtimiselt alles tänavu märtsi lõpus ning siis mõisteti mehele samuti karistuseks pea kuu jagu arestipäevi. Lisaks on mehe arvel varasemast ajast veel 13 kehtivat liiklusalast rikkumist.

Valga patrullteenistuse vanemliikluspolitseiniku Kaimar Karmi sõnul on tegu sõidukijuhiga, kes juba aastaid sihilikult eirab liiklusreegleid ning paneb selliselt ohtu ka kõik teised liiklejad.

«Politsei eesmärk on tagada, et inimesed ei saaks selliste vastutustundetute juhtide süül liikluses viga ega hukkuks. Kuna Allarile ükski varasem karistus pole oodatud mõju avaldanud, on praegu parimaks võimaluseks ohtlik juht korraga kuuks ajaks liiklusvoolust lihtsalt füüsiliselt eraldada,» selgitas Karm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles