Sõidukiirus teravdatud tähelepanu alla

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Peeter Kümmel / Sakala / Scanpix

Politsei pöörab täna, 23. mail kogu Eestis rohkem tähelepanu sõidukijuhtide kiirusevalikule ning seda eelkõige asulavälistel teedel. Samuti tuletab politsei meelde, et ohutu sõidukiiruse valik on oluline liiklejate turvalisuse tagamisel.

Politsei- ja piirivalveameti korrakaitsepolitseiosakonna komissari Riho Tänaku sõnul on suurema osa õnnetuste otsene või kaudne põhjus valesti valitud sõidukiirus.

«Liigsuur või valesti valitud kiirus mõjutab nii õnnetuse juhtumise tõenäosust kui ka selle tagajärgede raskust. Suviti sagenevad sellised teelt väljasõidud, kus hõre liiklus ahvatleb juhte oma ja sõiduki võimeid proovile panema ning kiirust ületama. Suurel kiirusel piisab vaid liikluskeskkonna ootamatust muutusest või tähelepanu hajumisest ning järgneda võib raske õnnetus,» ütles Tänak.

Tänavu on juhtunud 535 ühesõidukiõnnetust ehk teel väljasõitu, neist 183 olid sellised, kus inimene sai vigastada. Valesti valitud sõidukiiruse tõttu on hukkunud 13 inimest. Selle aastal on ühesõidukiõnnetuste osakaal olnud tavapärasest suurem, 33 hukkunust pea pooled on oma elu kaotanud just sellistes õnnetustes.

Maanteeameti 2013. aasta küsitlusuuringu tulemuste kohaselt ületatakse linnadevahelistel põhiteedel sageli kiirust ning seda teeb enda sõnul 83% küsitlusele vastanud meestest ja 80% küsitlusele vastanud naistest. Asulates ületab kehtestatud piirkiirust sageli 66% vastanud meestest ja 63% naistest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles