Kirik ootab endiselt bareljeefi

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EELK Otepää koguduse Otepää kirik
EELK Otepää koguduse Otepää kirik Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Otepää vallavalitsus koostöös riigikantseleiga kuulutas välja Eesti lipu lugu tutvustava bareljeefi ideekonkursi. Konkursitööde esitamistähtaeg on 28. mai, võitja tehakse teatavaks Eesti lipu päeval, 4. juunil.

Sellel aastal möödub 130 aastat sinimustvalge rahvuslipu pühitsemisest Otepää pastoraadis. 1935. aastal avati Otepää kiriku lääneseinal skulptor Voldemar Melliku loodud Eesti lipulugu tutvustavad bareljeefid. Need hävitati 1950. aastal. Bareljeefid taastas skulptor Mati Varik ning need taasavati 1989. aastal.

Selleks et rahvuslipu pühitsemist väärikalt tähistada, otsustas Otepää vald koostöös partneritega jätkata Eesti lipuloo tutvustamist Otepää Maarja kiriku juures ning algatada bareljeefi ideekonkursi.

Loodav bareljeef peaks selgitama Eesti lipu tähendust, kajastades mõnd pöördelist sündmust või hetke lipuloos. Konkursil võivad osaleda üksikisikud alates 18. eluaastast, grupid, ühendused, koostöövõrgustikud, ettevõtted, organisatsioonid. Konkursi auhinnafond on 5000 eurot.

Žürii koosseisus on Eesti Kunstnike Liidu, Eesti Arhitektide Liidu, Eesti Kunstiakadeemia, Eesti kujurite ühenduse, Eesti lipu seltsi, muinsuskaitseameti, Eesti Evangeelse Luteri Kiriku, Otepää koguduse, riigikantselei ja Otepää valla esindajad. Žürii esimees on Eesti üliõpilaste seltsi esindajana Tõnis Lukas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles