Noored panid end proovile nii vees kui maal

Eveliis Vaaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna, 8. mail pani Pühajärvel end nii vee- ja liiklusohutuse alal kui esmaabi osutamises proovile ligi 170 Lõuna-Eesti koolinoort ja 20 õpetajat.

Ohutusõppe päev lõpetas koolitusprogrammi «Iga 1 turvaliselt 12. klassi,» mille käigus läbis enam kui 450 õpilast 21 Lõuna-Eesti koolist nii vee- ja liiklusohutuse kui ka esmaabi koolituse. Kui koolis oli rõhk rohkem teoorial, siis ohutusõppepäeval on keskmes praktilised ülesanded.

«Ohutuspäeval sai proovida, kui raske on paati ronida märgade riietega, kuidas ümber läinud paati vees õigeks pöörata, kuidas panna päästevest selga olles samal ajal juba vees, harjutada inimese päästmist veest, esmaabi andmist traumade puhul, osaleda katsetes liiklusstendides ja mängida foorumteatris läbi erinevaid liiklussituatsioone,» rääkis Lõuna-Eesti päästekeskuse ennetustöö büroo juhataja Erki Remmelkoor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles