NATO hävitajate madallennud Lääne-, Kesk- ja Lõuna-Eestis

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
F-15C hävitaja.
F-15C hävitaja. Foto: Raigo Pajula / Postimees / Scanpix

Neljapäeval, 8. mail sooritavad kaitseväe teatel Eesti õhuruumis madallende kaks Eestis paiknevat Taani hävitajat F-16 ja Eesti õhuväe õppereaktiivlennuk L-39.

Hävitajad lendavad Lääne-, Kesk- ja Lõuna-Eestis kell 9.30 kuni 10.00 ja 14.00-14.30.Madallennud toimuvad mitte madalamal kui 152 meetrit (500 jalga) ning eelistatavalt mere kohal või asustatud punktidest eemal. On võimalik, et lennukid mööduvad asulatest või üksikutest taludest kui suunduvad ühelt harjutusalalt teisele, kuigi võimalusel püütakse asustatud alasid vältida.

Õhuvägi loodab kohalike elanike mõistvale suhtumisele. NATO liikmesriigid eraldavad õhuväe õppuste ja harjutuste, sealhulgas madallendude läbiviimiseks kindlad osad oma õhuruumist. Muuhulgas on Balti riikide valitsused eraldanud oma õhuruumis piirkonnad madallendude sooritamiseks. Madallennu harjutused on kooskõlas Eesti seadustega ning neid sooritatakse kokkuleppel Lennuameti ja Lennuliiklusteeninduse AS-ga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles