Otepää vallas tehti ära

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää vallas tehti ära.
Otepää vallas tehti ära. Foto: Mairo Kangro

Laupäeval, 3. mail leidis üle Eesti aset talgupäev «Teeme ära!». Talgute veebilehe andmetel toimus Otepääl üheksa talgut, üks talgupäev on veel tulemas, andis teada Otepää vallavalitsuse kommunikatsioonijuht. Kokkuvõttes oligi Valgamaal kõige rohkem talguid just Otepää vallas.

Talgulised toimetasid Vana-Otepää külatalgutel, Väikese Munamäe suusakeskuses, Pilkuse külamaja korrastamisel, Pühajärve rannapargi heakorratalgutel, Sassi sauna talgutel, Otepää aedlinna talgutel, Sihva külas ja Madsa noortelaagri talgutel. Kappermäe seltsi talgud toimusid 19. aprillil, Truuta külatee korrastamise talgud 26. aprillil.

Kappermäe selts korraldab jätkutalgud ka 10. mail. Talgujuht Ene-Mall Vernik-Tuubeli sõnutsi on Kappermäel plaanis pidada Vernikute suguvõsa kokkutulek ja suguvõsa liikmed otsustasid jätkata talgukorras heakoristustöid.

Truuta külatee talgute talgujuht Lilian Holts sõnas, et Truuta külaelanikud otsustasid puhastada kasvavast võsast ja langenud puudest Truuta küla teeääred endise Truuta karjamõisa aladel. Heakorratööd pole Truuta külas läbi, neid kavatsetakse jätkata terve mai jooksul.

Otepää vallavalitsus korraldas heakorratalgud Pühajärve rannapargis. Talgujuht, vallavalitsuse ehitus- ja planeerimisteenistuse juhataja Mairo Kangro ütles, et talgud läksid igati korda – osales ligi 40 talgulist, rand ja rannapark said suveks kaunima ilme. Talgulisi ootas Otepää naiskodukaitse keedetud talgusupp.

Heakorratöödel osalesid ka suve suurima festivali – Pühajärve jaanitule korraldajad. Otepää vallavanem Kuldar Veere, kes ka ise Pühajärve rannapargi talgutest osa võttis, oli rahul, et vallas toimus nii palju talguid.

«Lisaks talgupäeval osalemisele on vallaelanikud ka omal algatusel heakorratöid teinud. Heaks näiteks võiks tuua perekond Sumbergi, kes tegid korda Otepää vabadussamba ümbruse. Au ja kiitus kõigile tublidele talgulistele!» lisas vallavanem.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles