Jooks aitab haigeid lapsi

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heateo jooks
Heateo jooks Foto: Kaimo Puniste

Laupäeval, 10. mail toimub Tartu Tähtvere spordipargis teist aastat Heateo jooks, mille eesmärk on aidata Lõuna-Eesti reumahaigeid lapsi nende ravivesivõimlemise toetuseks.

Möödunud aastal osales Heateo jooksul 577 inimest ning ühtekokku koguti annetusi 3803 eurot. Annetused kogutakse koostöös Tartu Ülikooli kliinikumi lastefondiga, iga jooksja vähemalt üheeurose panuse ning ravimifirma Teva kaasabil.

«Loodame, et eelmisel aastal alguse saanud heategevuslik jooks kogub tänavu veelgi suurema arvu poolehoidjaid ning saame pakkuda rohkem võimalusi reumahaigetele lastele ravivõimlemiseks ning elamuste kogumiseks Aura veekeskuses,» lisas korraldaja, klubi Tartu Maraton projektijuht Kunnar Karu.

«Seekord on osalejatel ühtlasi võimalus pisut teist rada joosta, kuna Emajõe veeseis ei ole kõrge nagu eelmisel aastal. Nii saame kogu kauni Emajõe rannaäärse osa ning paplite allee ära kasutada, mis peaks ka osalejatele jooksu emotsiooniderohkemaks muutma,» avaldas Karu lootust.

4,3 kilomeetri pikkusele heategevuslikule jooksule on oodatud kõik olenemata vanusest ning eelnevast sportlikust ettevalmistusest. Rada saab läbida nii joostes kui kõndides. Eelregistreerimine üritusele toimub klubi Tartu Maraton veebilehel 8. maini ning on tasuta, kuid stardinumbri kättesaamisel palutakse igal jooksjal teha vähemalt ühe euro suurune annetus. Ravimifirma Teva lisab iga osaleja pealt veel viis eurot.

Üritus toimub SEB 32. Tartu jooksumaratoni programmi käigus, samal päeval ja samas kohas toimuvad ka lasteüritused Tillujooks ja Minimaraton. Heateo jooksu start on kell 12.

Heateo jooksul annetusena kogutud summa antakse tšekina üle jooksu järgselt Tartu Ülikooli kliinikumi lastefondi esindajale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles