Noored ja otsustajad kohtuvad kohvikus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triin Jaansalu
Triin Jaansalu Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Homme, 26. aprillil toimub Tõrva noortekeskuses üle-eestilise noorteprojekti League of Young Voters käigus üritus nimega Euroopa Kohvik. Eesti Noorteühenduste Liit viib sarnased kohvikud läbi igas Eesti maakonnas.

Euroopa Kohvik on maailmakohviku stiilis üritus, kus kohaletulnud noored ning otsustajad otsivad lahendusi eri teemadele. Kavas on arutelud Eesti majandusest, valimisea langetamisest 16. eluaastani, Rail Balticust, Eesti ja Läti vahelisest koostööst ning Valgamaa maine kujundamisest. Noortel aitavad teemasid lahata kohalikud poliitikud.

«Püüame noortele avada mõningaid teemasid ning probleemidele lahendusi leida, kuid soovime ka rääkida lähenevatest Euroopa Parlamendi valimistest,» selgitas projekti Valgamaa koordinaator Triin Jaansalu. «League of Young Voters ongi selleks ellu kutsutud, et nendel Euroopa Parlamendi valimistel annaksid oma hääle rohkem noori kui eelmistel.»

League of Young Voters on Euroopa Parlamendi valimisi tutvustav apoliitine projekt, mis toetab noorte aktiivseks kodanikuks kujunemist ja demokraatia arengut. Üritustega tõstekse teadlikkust Euroopa Parlamendi valimistest, ülesehitusest ja selle toimimisest ning antakse põhjalik ülevaade, kuidas olla otsuste mõjutaja nii oma kodukohas kui Euroopa Parlamendis.

Eesti Noorteühenduste Liit on katusorganisatsioon, mis ühendab 43 Eestis tegutsevat noorteühendust, 15 maakondlikku noortekogu ja 70 noortevolikogu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles