Olümpiavõitja kutsub mängima e-mälumängu

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Uudmäe.
Jaak Uudmäe. Foto: Toomas Tatar

Liikumisaasta, Eesti spordimuuseum ja rahvakultuuri keskus kutsuvad kõiki rahvusvahelisel tantsupäeval, 29. aprillil osalema e-mälumängus.

Mängus osalejad saavad testida, kui head on nende teadmised spordiga seotud Eesti kultuuri- ja ajaloosündmustest ning sportlastega seotud paikadest.

«Eesmärk on näidata Eesti spordiajaloo mitmepalgelisust. Samuti anda uusi teadmisi ja võimalust näha tuttavaid asju teise nurga alt,» rääkis mälumängu patroon, kolmikhüppe olümpiavõitja Jaak Uudmäe. 1990. aastate keskpaigas juhtis ta ka Otepää linnavolikogu.

«Osalejatele on välja pandud hulk liikumisharrastuse teemalisi auhindu, mis innustavad nii noori kui ka vanemaid,» kinnitas Uudmäe. Ta on ka ise üks mitmest tuntud sporditegelasest, kes mängus osalenud koolidesse õpilastega kohtuma läheb.

Interaktiivne valikvastustega e-mälumäng leiab aset teisipäeval, 29. aprillil 24 tunni jooksul aadressil www.liigume.ee, kus osavõtjatel on pool tundi aega 30 küsimusele vastata.

Mängima oodatakse nii täiskasvanuid kui ka gümnasiste ja põhikooli õpilasi. Kõik koolid, klassid, ettevõtted, seltsid ja sõpruskonnad on oodatud moodustama võistkondi, et ühiselt tähistada nii liikumisaastat kui valmistuda Eesti 100. sünnipäevaks.

24 tundi kestev mäng võimaldab osaleda ka mujal elavatel eestlastel ja Eesti sõpradel.

Mängus osalejatele on Eesti spordiorganisatsioonid, kultuuri- ja mäluasutused pannud välja põneva auhinnafondi, näiteks võimalused professionaalide juhendamisel mõnel spordialal kätt proovida. Auhinnafondis on harrastusspordiürituste pääsmed, spordimassaaži seansid, personaaltreenerite abil individuaalsete treeningplaanide koostamine ja palju muud.

Kõige tublimate osalejatega koolidesse tulevad Eesti tuntud sportlased õpilastega kohtuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles