Õpilaste oskused pandi proovile

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orienteerumispäev Priimetsa terviserajal
Orienteerumispäev Priimetsa terviserajal Foto: Tiina Lall

Üle-eestilise südamenädala käigus leidis Valgas Priimetsa terviserajal aset vene gümnaasiumi orienteerumispäev, andis teada kooli kehalise kasvatuse õpetaja Tiina Lall.

«Plaanisime tegevuspunktid teha Priimetsa terviserajale nii, et osalejad lihtsalt ei kõnniks niisama, vaid oleks ka mängulist põnevust,» selgitas Lall. «Eesmärk oli, et õpilased saaksid huvitavaid teadmisi või tuletaksid meelde ammu õpitut. Võtsime ühendust Kaitseliidu Valgamaa maleva noorteinstruktori Kaimo Vahtraga ja rääkisime talle oma ideest ning nii see mõte teoks saigi.»

Orienteerumisest võttis osa 286 õpilast koos klassijuhatajatega. Igale klassile anti kätte kaart, kuhu olid märgitud marsruut ja punktid, kus tuli lahendada mõni ülesanne. 1.–3. klassidele oli raja pikkus kolm, 4.–7. klassidele neli ning 8.–11. klassidele kuus kilomeetrit.

«Näiteks ootas ühes kontrollpunktis õpilasi politsei ning lapsed pidid sõrmejälgi otsima ja õige paari kokku saama. Päästeamet aga pani võistlejad neljamehesuuskadel suusatama – see vahva ülesanne pakkus nalja ja naeru kõigile,» rääkis Lall.

«Turnimisväljal pandi proovile füüsiline jõud ja lõuatõstmise kiirus. Võistlesid nii poisid kui tüdrukud, turnida ja lõuga tõsta proovis isegi mõni õpetaja. Veel oli vaja kas laulda või luuletust lugeda või hüppenööriga hüpata, täita liiklusteemalist testi, kuulati tarka nõu, kuidas tervislikult toituda ja sportida.»

Õpetaja sõnul oli tähtis anda õpilastele teadmine, et aktiivne liikumine on vajalik igas vanuses. «Päev möödus suurepäraselt ja positiivset tagasisidet oli palju. See annab kinnitust, et selliseid huvitavaid ja tegusaid päevi võiks tulevikus veel korraldada.»

Kõik klassid said tänukirjade ja kommipakkide osaliseks.

Tegusat päeva aitasid läbi viia Kaitseliidu Valgamaa malev, päästeamet, politsei- ja piirivalveamet, maanteeamet, Naiskodukaitse Valga ringkond, õpetajad ning muidugi aktiivsed õpilased ise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles