Kümme aastat on toonud nii euroraha kui inimeste lahkumise

, Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Rumm
Hannes Rumm Foto: Erakogu

Kuna kümme aastat tagasi 1. mail sai Eestist ametlikult Euroopa Liidu liige, on paras aeg teha väike rehnutt teemal, mida selle ajaga võitnud ja kaotanud oleme. Teades eestlaste kirge edetabelite vastu, pakun välja meie Euroopa Liidus elatud aja muutuste esikümne.

Eurotoetused. Minu kogemuse kohaselt teavad eestlased mis tahes Maarjamaa otsas kõige paremini seda, kus ja kuidas niinimetatud euroraha nende elu on mõjutanud. Viimaste aastate Eesti riigieelarvest ligi 15% on tulnud ühisest Euroopa katlast ning kõige erinevamate europrojektide elujärge parandavat mõju on tunda nii Tallinnas, Narvas kui Hiiumaal Kalanas.

Ühtne turg. Kahjuks on meie ühiskonnas palju vähem teadvustatud, et liikmesus ELis on taganud Eesti ettevõtetele piiranguteta juurdepääsu maailma kõige suurema ostuvõimega turule, kus tegutseb üle 500 miljoni tarbija.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles