Viimaseid päevi saab esitada kandidaate aasta ema tiitlile

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linda Oks
Linda Oks Foto: Erakogu

Valga maavalitsus ootab 25. aprilliks ettepanekuid, kellest võiks saada tänavu maakonna aasta ema. Lisada tuleks kandidaadi lähem tutvustus ja valiku põhjendused.

Kandidaat peab olema Eesti Vabariigi kodanik, kelle elukohaks rahvastikuregistris märgitud Valgamaa. Aasta ema tiitlile sobiv kandidaat on tunnustatud nii ametitöös kui perekonnas. Ta on ühiskonnale hea eeskuju ka väljaspool pereringi.

Aunimetuse saab igal aastal üks pereema, kes pühendunud ja hea ema ühele või enamale lapsele (võivad olla ka kasulapsed), andes neile armastust, hoolt, eeskuju ja õpetust.

Kirjalikud ettepanekud Valgamaa aasta ema konkursile tuleb saata elektrooniliselt või paberkandjal Valga maavalitsusele. Taotluse võib viia ka isiklikult Valga maavalitsuse infolauda.

Taotluses tuleb märkida ära kandidaadi nimi, sünniaeg, elukoht (telefoni number), laste arv ja vanus ning vabas vormis kirjeldus ja põhjendus. Lisada tuleb taotluse esitaja nimi ning kontaktandmed. Igati teretulnud on pildid ja lähedaste iseloomustused kandidaadi kohta.

Komisjon rõhutab, et kindlasti peaks iseloomustus olema põhjalik ja täpne ega tohiks koosneda paarist lausest. Samuti võib komisjonile taasesitada kandidaate, kes kahel eelmisel aastal pole aasta ema tiitlit saanud.

Aasta ema tunnustamine leiab koostöös Valgamaa rahvakunsti ja käsitöö keskseltsiga aset tänuüritusel 9. mail Valga kultuuri- ja huvialakeskuses. Siis leiavad omaniku ka järjekordsed pärandihoidja sõled.

Aastal 2012 pälvis Valgamaa aasta ema tiitli Kaja Hindre Tõrvast, 2013. aastal Linda Oks Valgast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles