Valgamaal kuritegude hulk esimeses kvartalis kasvas

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei. Foto on illustreeriv
Politsei. Foto on illustreeriv Foto: Elmo Riig / Sakala

Justiitsministeeriumi koostatud kuritegevuse baromeetri andmetel pandi aasta esimese kolme kuuga Eestis toime 9158 kuritegu, mis on võrreldes eelmise aasta sama ajaga enam-vähem samal tasemel.

Valgamaal registreeriti justiitsministeeriumi avalike suhete juhi Katrin Lundi andmetel aasta esimeses kvartalis 192 kuritegu, mullu oli neid samal perioodil 138. Valga linnas registreeris politsei tänavu esimeses kvartalis 122 kuritegu. 2013. aasta esimeses kvartalis oli neid maakonnakeskuses ametlikel andmetel 74. «Teistest omavalitsusüksustest registreeriti kuritegusid kõige enam Otepää vallas – kaksteist,» lisas Lunt.

Eestis tervikuna suurenes levinumatest kuriteoliikidest kõige enam kelmuste arv. Neid registreeriti 18% võrra rohkem kui eelmisel aastal samal perioodil. Samas oli suur osa neist kuritegudest toime pandud varem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles