Kirikutäis rahvast laulis sünnipäevalaulu

Arnold Looga
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitmekülgne kultuuriinimene Aado Kaasik juubelikontserdil autogramme jagamas.
Mitmekülgne kultuuriinimene Aado Kaasik juubelikontserdil autogramme jagamas. Foto: Andrus Abel

Tõrvas välja antava Mari Kulli nimelise kultuuripreemia laureaadid on olnud dirigendid, õpetajad, solistid, laulukirjutajad, muusikud. 2009. aastal pälvis nimetatud preemia Aado Kaasik, kes on seda kõike ja veel palju enamat.

33 aastat Patküla kooli juhatanud Kaasik on Tõrvas kultuuri edendanud pea 50 aastat, olgu siis laulja, pillimehe, koorijuhi, laulukirjutaja, luuletaja, õpetaja, direktori või lihtsalt inimesena.

Võib liialdamata väita, et Tõrva kultuur ja ka Mulgi kultuur on vägagi Aado Kaasiku näoga. Tema viisistatud Henrik Adamsoni värsiread on andnud Mulgimaa hümni. Ta on rahvamuusikaansambli Jauram kindel tugitala ning tema kaudu on omandanud ka täiesti uue hingamise Tõrva Meesansambel – mõlemad kollektiivid kannavad Valgamaa Kultuuripärli tiitlit.

Laupäeva õhtupoolikul pidas kultuurirahvas Tõrva kirik-kammersaalis Aado Kaasiku 75. sünnipäeva. See polnud lihtsalt programmiline diplomi ja jorjenite kätteandmine koos võimalusega linnapeaga poseerida, see oli enamat. Vello Jaska ning Thea Leitmaa pingutuste viljana anti sel päeval välja Aado Kaasiku laulude noodiraamat «Kodus ma olla tahaksin veel».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles