Taas algab riigieksamite kadalipp

Eveliis Vaaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui varasematel aastatel on Valga vene gümnaasiumis eesti keele kui teise keele riigieksamit teinud mitukümmend noort, siis homme istub neid eksamipinki 17.
Kui varasematel aastatel on Valga vene gümnaasiumis eesti keele kui teise keele riigieksamit teinud mitukümmend noort, siis homme istub neid eksamipinki 17. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Homme algab riigieksamite periood: aset leiab eesti keele kui teise keele riigieksam.

Eksam on kohustuslik vene või muu eesti keelest erineva õppekeelega koolis. Valga vene gümnaasiumi direktori Jelena Lauli sõnul sooritab homme eksami 17 kooli abiturienti. «Üks õpilastest on ära sooritanud kõrgtasemel eesti keele eksami, mistõttu ta seda eksamit tegema ei pea,» rääkis Laul.

Eesti keele kui teise keele riigieksamit ei pea sooritama need vene või muu õppekeelega koolide õpilased, kellele väljastatud eesti keele oskuse kõrgtaseme või eesti keele C1 taseme tunnistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles