Kohus karistas pühadeaegseid liiklusrikkujad arestiga

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhtunu asjaolusid uurib politsei. Foto on illustreeriv.
Juhtunu asjaolusid uurib politsei. Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Politsei taotles aresti kahele pühadeaegsele liiklusrikkujale, kes juhtimisõigust omamata ning alkoholi tarvitanuna siiski autorooli kippusid.

Reedel, 18. aprillil varahommikul kella kuue paiku peatasid Valga patrullpolitseinikud Elva-Palupera-Kähri tee 15. kilomeetril sõiduauto BMW.

Juhi kontrollimisel ilmnes, et rooli keeranud 28aastane Arno oli alkoholi tarvitanud, ka puudus tal mootorsõiduki juhtimisõigus. Kuna Arnot on ka varem joobes sõidu eest karistatud, toimetati ta arestikambrisse kohut ootama.

Et Arno liikluskäitumisele polnud varasemad karistused oodatud mõju avaldanud, taotles politsei talle kohtus karistuseks aresti. Valga kohtumajas laupäeva keskpäeval peetud istungil määrati mehele karistuseks maksimum arestipäevad. Otse kohtupingist asus mees oma karistust kandma, kokku tuleb tal nelja kinnise seina vahel veeta järgnevad 30 päeva.

Ka täna, 21. aprilli hommikul seisis Valga kohtumajas kohtu ees üks pühadeaegne liiklusrikkuja, 38aastane Läti Vabariigi kodanik Egils, kelle kahtlastest manöövritest maanteel andis politseinikele teada tähelepanelik liikleja.

Valga politseinikud peatasid ohtlikke manöövreid teinud sõiduauto Opel Omega 19. aprilli hommikul kella üheksa paiku Jõhvi-Tartu-Valga maantee 206. kilomeetril.

Sõidukijuhi kontrollimisel ilmnes, et Egils oli autorooli asunud alkoholi tarvitanuna ning ka temal puudus mootorsõiduki juhtimisõigus. Politsei kõrvaldas mehe juhtimiselt ning ta toimetati arestimajja, kus ta tänaseni kohut ootas. Täna hommikul tehti kohtusaalis teatavaks ka tema karistus napsisena ning juhtimisõiguseta roolikeeramise eest. Egilsel tuli asuda otse kohtupingist oma kahekümnepäevast aresti kandma.

Valga patrullteenistuse vanemliikluspolitseinik Kaimar Karm tõdes, et pühadeaegsel pikal nädalavahetusel tuli politseil korduvalt kokku puutuda sõidukijuhtidega, kes olid autorooli istunud mõnuainete all.

«Kui rooli kipub aga alkoholi liigtarvitanud isik, kellel puudub ka juhtimisõigus, siis on ta meid liikluses kõige enam ohustav juht. Sellised vastutustundetult käituvad ning enda ja teiste eluga riskeerijad peavad kindlasti arvestama asjaoluga, et politsei teeb kõik võimaliku, et niisugused juhid liiklusest kõrvaldada ning toimetab nad arestimajja võimaliku aresti taotlemiseks,» lisas Karm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles