Liikvel on ohtlikud tabletid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tabletid, mis sisaldavad tervisele väga ohtlikke keemiatööstuse jääkprodukte.
Tabletid, mis sisaldavad tervisele väga ohtlikke keemiatööstuse jääkprodukte. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Keskkriminaalpolitseile teadaoleva info kohaselt ringlevad Eestis narkootilise aine ecstasy sarnased tabletid, mis sisaldavad tervisele väga ohtlikke keemiatööstuse jääkprodukte.


Tablette on olnud erinevat värvi ja neid on avastatud mitmes kohas Eestis. Värvuselt on neid nii punaseid kui siniseid. Osa tablette sisaldavad narkootilist ainet MDMA, aga osa hoopis keemiatööstuse jääkprodukte. Värvuselt ja välimuselt on mõlemad tabletid äravahetamiseni sarnased.

«Kui MDMA ehk ecstasy toime inimorganismile on teada ja üledoosiga osatakse üldiselt toime tulla, siis keemiatööstuse jääkproduktide sissesöömise toimet on raske prognoosida,» ütles keskkriminaalpolitsei narkoüksuse juht Toomas Loho. Ta lisas, et loomulikult on kõige mõistlikum kahtlaste ainete tarbimist vältida. Loho sõnul üritavad narkokurjategijad tablette realiseerida odavama hinnaga kui tavaliselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles