Laagrid lõimivad lapsi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eleri Lõhmus/Valgamaalane

Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutus Meie Inimesed (MISA) kuulutas välja projektikonkursi, millega võimaldatakse korraldada täiendavaid lisategevusi juba toimuvates noortelaagrites.

Selle mõte on tutvustada lähemalt Eestis elavatele mitte-eestikeelsetele noortele vanuses 7-18 eluaastat Eesti kultuuriruumi, maad, ajalugu ja ka eesti keelt.

«Toetame noortele eesti keeles mitteformaalse õppe korraldamist noortelaagrites ja selle konkursi toel on laagrikorraldajatel võimalus pakkuda eesti keelest erineva emakeelega noortele võrdseid õpi- ja eneseteostusvõimalusi väljaspool koolisüsteemi,» selgitas MISA mitmekultuurilise hariduse üksuse koordinaator Marje Sarapuu.


«Laagritegevused on teise emakeelega noortele hea võimalus suhelda oma eestlastest eakaaslastega, osaleda ühistegevustes, tutvuda Eestimaa ja selle kultuuriga ning osaleda ekskursioonidel. Mitteformaalne õpe on aktiivse keelekasutuse ja suhtlusjulguse mõttes väga edukas meetod ja aastate jooksul oleme näinud väga häid tulemusi,» lisas Sarapuu.

Projektikonkursi eelarve on 44 900 eurot ja projektide esitamise tähtaeg 12. mai. Juhendi ning tingimustega saab tutvuda ka MISA veebilehel.

Konkursi korraldamist rahastatakse kultuuriministeeriumi kaudu riigieelarvest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles