Politsei jagab õhuvärskendajaid

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Kürsa
Tõnu Kürsa Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Raskete tagajärgedega liiklusõnnetuste ärahoidmiseks jagab politsei liiklusrikkujatele 2000 ennetusteemalist auto õhuvärskendajat. Nende abil soovitakse tugevdada autojuhtide turvavarustuse kasutamise harjumust ning mõjutada juhte joobnuna sõidukirooli mitte istuma.

Lõuna prefektuur alustas õhuvärskendajate jagamist käesoleval nädalal.

Prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse juht Tõnu Kürsa ütles, et ennetussõnumit kandvate õhuvärskendajate eesmärk on juhtidele ja teistele sõidukis viibijatele meelde tuletada, et rooli ei istutaks alkoholi tarvitanuna ja kõik sõidukis viibijad kasutaksid turvavarustust.

Kürsa lisas, et ennetusteemalisi auto õhuvärskendajaid annab politsei üle liiklusrikkujatele tavapärase liiklusjärelevalve käigus või hiljem koos väärteoprotokolli otsusega. «Loodame, et autosse istudes meenutab silme ees rippuv ennetussõnumiga õhuvärskendaja juhile, kuidas tegevusega liiklusturvalisust tõsta ja traagilisi tagajärgi vähendada või lausa vältida,» selgitas Kürsa.

Käesoleva aasta esimese kolme kuuga on Lõuna-Eesti teedel joobes juhi süül hukkunud juba kaks ja viga saanud 16 liiklejat, kaks liiklusõnnetustes hukkunut ei kasutanud turvavarustust nõuetekohaselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles