Materjali soovib hankida kuus pakkujat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Keskkonnainvesteeringute keskuse (KIK) seitsme linna tänavavalgustusprojekti materjalihankele, mis on esimene ehitustöödega seotud 10 hankest, esitati kuus pakkumust.

Pakkujate vastavus seatud tingimustele selgub pärast kvalifikatsiooni kontrollimist, ütles keskuse pressiesindaja. Hankega otsib KIK pakkujaid, kes suudaksid projekti varustada ligi 6500 masti ja mastivundamendiga.

Kolme järgmise kuu jooksul on KIKil plaanis viia läbi 10 hanget, millest esimesed kaks on seotud tänavavalgustuse rekonstrueerimiseks vajalike materjalide hankimisega. Valgustite masti- ja jalandihankele järgneb peagi valgustite- ja juhtimissüsteemihange.

KIKis tänavavalgustuse projekti juhtiv Tõnis Kurrik tõdes, et kuigi üldjuhul vastutab projektides materjalide eest ehitaja, siis antud valgustusprojektis on oluline, et enne ehitustööde algust oleksid materjalid juba olemas.

«Projekti mahud on Eesti mastaapides suured ning laovarusid sellistes kogustes ei hoita. Kui laseksime materjalid hankida iga linna ehitajatel, siis halvimal juhul võib materjalipuuduse tõttu mõnes linnas tööde algus oluliselt viibida,» ütles ta.

Pärast materjalihankeid kuulutatakse välja seitse ehitushanget ehk projekti iga linna kohta üks. Samuti hangitakse ehitustööde teostamise ajaks omanikujärelvalve ja insener. Plaani kohaselt alustatakse linnades ehitustöödega käesoleval suvel.

KIK alustas linnade tänavavalgustuse programmi ettevalmistamist 2012. aasta septembris. Projekti raames saavad Haapsalu, Jõhvi, Keila, Paide, Kuressaare, Valga ja Võru energiasäästliku tänavavalgustuse terviklahenduse. Kokku vahetatakse linnades uute leedvalgustite vastu välja ligi 11 000 iganenud valgustit.

Programmi laiem eesmärk on vähendada fossiilsete kütuste tarbimisest tulenevat süsinikdioksiidi heitmete hulka. Arvutuste kohaselt on kokkuhoid vähemalt 24 000 tonni heitmeid aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles