Tartu meeskond võttis kindla võidu

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tartu Ülikool/Rocki korvpallimeeskond pidas esimese kohtumise Alexela KML veerandfinaalseerias Valga / Maks&Mooritsa vastu ning võttis kodusaalis kindla 82 : 57 võidu. Viis meest jõudis kahekohalise skoorini ning enim punkte viskas Vinny Simpson – 13 . Samuti jäi tema arvele viis korvisöötu.

Tartu Ülikooli spordihoones peetud kohtumist jälgisid kodumeeskonna pingilt vigastatud Augustas Peciukevicius ning puhkepäeva saanud Marek Doronin. Taas oli mängukorras Tanel Kurbas.

Tartlased ei jätnud Lõuna-Eesti meeskondade omavahelises kohtumises külalistele suurt sõnaõigust. Pärast seitset mänguminuti juhiti kohtumist 17 : 2 ning esimene veerandaeg võideti 22 : 8. Teisel veerandajal suutsid valgalased küll sammu pidada ja kolmekordistasid oma avaveerandaja punktisaagi, aga poolajaks oli vahe ikkagi korralik – 46 : 30 TÜ/Rockile.

Teisel poolajal püsis mängupilt endine ja TÜ/Rocki poolel olid tahtmist täis kõik mängijad, kes platsil käisid. Lisaks tänavariietes meestele andis peatreener puhkepäeva ka Gert Dorbekule, kes küll soojenduse kaasa tegi, aga mänguminuteid kirja ei saanud.

Kolmanda veerandaja võitis TÜ/Rock seitsme punktiga ja enne viimast neljandikku oli seis 68 : 45. Viimased kümme mänguminutit olid suures plaanis skoori vormistamine ja nii kirjutati 1/4-finaalide avamängu lõppnumbriteks 82 : 57 võit TÜ/Rockile.

TÜ/Rocki peatreeneri Gert Kullamäe sõnul saadi mänguohjad kohe alguses enda kätte. «Saime kohe alguses korralikult minema ja poolajaks oli kogu mäng meie kontrolli all. Kokkuvõttes on hea, et ka noored mehed said play-off mängus palju minuteid ja võtsime avamängus kindla võidu.»

TÜ/Rocki skoor jagunes küllaltki ühtlaselt. Vinny Simson viskas 24 mänguminutiga 13 punkti ja andis viis korvisöötu. Kristen Meisteri arvele jäi 12 punkti. Võrdselt 11 silma peale jäid Janar Talts, Tanel Kurbas ja Timo EIchfyss. Meeskonna suurim laualõvi oli Vilmantas Dilys 13 lauapalliga, lisaks temalt ka kaheksa punkti ja kolm korvisöötu.

Valga / Maks&Mooritsa parim oli Ferg Myrick 20 punkti ja 11 lauapalliga. Viljar Veski lisas 13 punkti ja seitse lauapalli ning Miguel Ortega 11 punkti.

Paari teine kohtumine on juba reedel, 18. aprillil Valgas. Kolme võiduni peetav seeria on taas Tartus esmaspäeval, 21. aprillil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles