Politsei võtab luubi alla kiirusületajad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Peeter Kümmel / Sakala / Scanpix

Homme, 17. aprillil kontrollib politsei Valgamaa põhi- ja tugimaanteedel üleeuroopalise teemanädala raames sõidukijuhtide kiiruserežiimist kinnipidamist. Sarnane kontrollaktsioon viiakse läbi üle Eesti.

Valga patrullteenistuse vanemkomissar Kaimar Karm ütles, et lubatud sõidukiiruse ületamine on üks tõsisemaid liiklusrikkumisi. «Gaasipedaali ületöötlemine viib meie teedel paraku kõige sagedamini traagiliste avariideni, milles saavad viga nii kiirust ületava auto juht ja kaasreisijad, aga ka teised kõrvalised kaasliiklejad,» viitas Karm.

Teiste riikide liiklusõnnetuste statistikast nähtub, et sõidukiirus on määrav tegur enam kui kolmandiku surmaga lõppenud avariide puhul.

«Esmalt mõjutab sõidukiirus õnnetusse sattumise tõenäosust, sest suurema kiirusega ei saa õigeaegselt reageerida ja õnnetust vältida. Inimesel on tarvis ohuolukorda sattudes aega info töötlemiseks, olukorra hindamiseks, otsustamiseks, kuidas reageerida – sellele kõigele kulub aega. Ja kihutamisega kärbitakse võimalusi reageerimiseks. Teisalt on suurem sõidukiirus tugevalt seotud vigastuste raskusastmega,» selgitas vanemkomissar.

Karm avaldas ühtlasi lootust, et kevadised ilmaolud ja sellest tingitud paremad sõidutingimused ei ahvatle autojuhte kiirusületamistega ennast ja teisi ohtu panema. «Paneme kõikidele autojuhtidele südamele, et nad valiksid lubatud piirangu ulatuses sõidukiiruse, mis vastaks iga juhi enda sõiduoskustele, ka tee- ja ilmaoludele,» rõhutas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles