Pankadevahelised maksed seiskuvad

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui inimene pausiga pankadevahelistes maksetes ei arvesta, võib teda pangaautomaadi juures tabada ebameeldiv üllatus.
Kui inimene pausiga pankadevahelistes maksetes ei arvesta, võib teda pangaautomaadi juures tabada ebameeldiv üllatus. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuna 18.–21. aprillini tähistab Euroopa ülestõusmispühi, ei toimi sel perioodil nii pankadevahelised kui ka rahvusvahelised euromaksed.

Pankadevahelisi makseid saab sel perioodil algatada, kuid saajani jõuab makse alles teisipäeval, 22. aprillil. Alates 22. aprillist toimuvad kõik maksed tavapäraselt. Pangasisesed maksed toimuvad vastavalt iga panga kehtestatud reeglitele. Täpsemat infot jagavad klientidele kodupangad.

Samuti soovitab maksu- ja tolliamet käibemaksukohuslastel tasuda käibemaks õigel tähtpäeval ehk 21. aprillil pangasisese maksena, kuna vastasel juhul laekub maksusumma päev hiljem, millega kaasneb intress. Kui isikul ei ole kontot pangas, kus maksu- ja tolliametil avatud pangakonto, siis tuleb teha ülekanne selliselt, et raha jõuaks ameti pangakontole hiljemalt 17. aprilliks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles