Napsune töömees riskib vallandamisega

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa ettevõttete esindajad kinnitavad, et naljalt nende töötajad napsusena tööle ei ilmu.
Valgamaa ettevõttete esindajad kinnitavad, et naljalt nende töötajad napsusena tööle ei ilmu. Foto: Peeter Kümmel / Sakala / Scanpix

Kuna uuringute kohaselt on eestlased alkoholi tarbimises üpris usinad, uuris Valgamaalane nelja maakonnas tegutseva ettevõtte esindajalt, kas ka nende firma töötajate seas napsulembus probleeme valmistab.

Puidutööstusettevõtte Valga Gomab Mööbel AS personalitöötaja Riina Kuutma sõnul tuleb neil vahel harva tõesti ette, et tööline tuleb pohmakaga tööle. «Siis saadame ta koju ning ta saab hoiatuse.»

Tema sõnul võib sellele hiljem järgneda töölt lahtilaskmine. See, mitme hoiatuse järel juba vallandamiseks läheb, sõltub asjaoludest. «Kontroll on pidev. Meil on ettevõttes ohtlikke seadmeid, kus taga võib väga raske õnnetus juhtuda, kui sellises seisundis inimene tööle asub,« lisas Kuutma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles