Kümne valla inimesed saavad elutingimusi parandada

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv
Pilt on illustreeriv Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Aprillist on hajaasustuse programmi taotlusvoor avatud Helme, Hummuli, Karula, Otepää, Palupera, Puka, Põdrala, Taheva, Tõlliste ja Õru vallas. Taotluste esitamise tähtaeg on 2. juuni.

Programmi eesmärk on hajaasustusega maapiirkondades elavatele lastega peredele tagada head elutingimused ning seeläbi aidata kaasa elanike arvu püsimisele maapiirkondades.

Programmist toetatakse majapidamistele vee- ja kanalisatsioonisüsteemide ning juurdepääsuteede rajamist. Juhul kui majapidamine ei ole elektrivõrguga liitunud, toetatakse ka autonoomsete elektrisüsteemidega seotud tegevusi.

Toetust saavad taotleda füüsilised isikud, kes elavad alaliselt selles majapidamises, millele nad toetust taotlevad. Taotleja leibkonda peab kuuluma vähemalt üks kuni 18aastane isik või kuni 35aastane puudega pereliige.

Maksimaalne toetus ühe majapidamise kohta on 6500 eurot. Toetus ei või olla suurem kui 66,67% projekti abikõlblikest kuludest. Toetuse eraldamise alus on põhjendatud ja projekti eesmärkide saavutamist tagav eelarve.

Taotlus tuleb esitada paberil või digitaalselt allkirjastatuna vallavalitsusele. Täiendavat infot programmi ja taotlemistingimuste kohta saab vallavalitsustest ning valdade ja maavalitsuse veebilehtedelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles