Tänavu läheb tulu omapärasele kiigele

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirilaat. Foto on illustreeriv
Piirilaat. Foto on illustreeriv Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Valga ja Valka valmistuvad 12. suureks heategevuslikuks piirilaadaks, mis tähistab ühtlasi Eesti ja Läti 10 aasta pikkust kuulumist Euroopa Liitu, andis teada Valga linnavalitsuse avalike suhete spetsialist.

Heategevuslik laat leiab aset laupäeval, 10. mail Valgas ja Valkas Raja ja Riia tänaval. Traditsiooniliselt on piirilaada idee ja eesmärk heategevus: müügikoha rendi ja loterii eest saadud raha suunatakse konkreetse ettevõtmise toetamiseks. Tänavuse laada tulu läheb unikaalse kiige paigaldamiseks Valga-Valka piirile. Kiikudes oleks võimalik ühel hetkel viibida kahes riigis korraga.

Euroopa Liitu kuulumise 10. aastapäeva puhul osalevad kaksiklinnas peetaval laadal ka Valgas-Valkas Euroopa Komisjoni Eesti ja Läti esindused.

Esmakordselt on piirilaadal lihatoodete konkurss «Vorsti ja liha festival». Osalevate vorstide ja suitsutatud liha kvaliteeti hindab žürii. Külastajatel on võimalik tooteid degusteerida.

Konkurss toimub kolmes kategoorias, kus eraldi hinnatakse ettevõtteid ja kodutootjaid ning koduperenaisi. Valitakse välja võitjad, auhindu jagatakse alakategooriates «Kõige maitsvam» ja «Kõige majesteetlikum».

Külastajatele pakutakse mitmekülgset kultuuriprogrammi. Laval võib näha külalisansambleid ja kohalikke esinejaid. Ürituselt ei puudu sportmängud, loterii ja rokikontsert.

Päevajuhid viivad peo läbi nii eesti kui läti keeles. Laada lõpetab uhke pidu, kus tantsuks mängib ansambel Emburgas Zēni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles