Südamenädal viib matkama

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Südamematk eakatele
Südamematk eakatele Foto: Andres Haabu / Postimees

Traditsiooniline südamenädal «Sinu sammud loevad!» on sellel aastal 14.–20. aprillini. Liikumisaasta tähistamiseks on südamenädal pühendatud liikumisele, mis on hea tervise üks peamisi aluseid.

Otepää vallas on südamenädala käigus võimalik osaleda matkadel, lasta mõõta oma tervisenäitajaid ning kuulata loengut kolesteroolist, andis teada Otepää vallavalitsuse kommunikatsioonijuht.

15. aprilli õhtupoolikul stardib keskväljakult matk ümber Pühajärve. 15. ja 16. aprillil on tervisekeskuses tervisepäev, kus saab mõõta oma tervisenäitajaid. Loengut kolesteroolist saab kuulata 16. aprillil kohvikus l.u.m.i., samas on võimalik lasta mõõta ka oma vere kolesteroolitaset. 20. aprillil on vallarahva matk tähistatud rajal Tehvandi–Munamägi—Poslovitsa—Aedlinn.

Otepää lasteaia lapsed aga tähistavad südamenädalat 7.–11. aprillini. Rühmades on võimlemishommikud ja sportlikud tegevused. Nädala jooksul saavad lapsed süüa tervislikke salateid ja suupisteid. Lisaks sellele otsustavad õpetajad ise temaatiliste käikude korraldamise.

"On väga rõõmustav, et sel aastal on südamenädalal nii palju ettevõtmisi ja iga vallaelanik saab valida endale meelepärase ja jõukohase ürituse,« ütles Otepää abivallavanem Margit Prede.

Südamenädala tegevusi toetab Euroopa Liit Euroopa sotsiaalfondi programmiga »Tervislikke valikuid toetavad meetmed 2013–2014".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles