Sõjapaanikast ja turvatundest

, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urve Sinisalu
Urve Sinisalu Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Korduvalt on tõdetud, et ei möödu ühegi põlvkonna elu nii, et seda ei puudutaks sõda. Ajaloos on see laiemalt võttes ka nii olnud, aga praegu mõtlen, et mina kuulun just sellesse põlvkonda, kes sõda oma silmaga pole näinud. Kas praeguste ärevate uudiste taustal on vaja hirmu tunda, et meieealiste elupäevade lõpuni see nii ei jätku?

Jälgin ajakirjandust ja elan kaasa piirkondadele, kus on rahutused või sõda. Mõtteainet on viimasel ajal pakkunud just sündmused Ukrainas, kuigi sõjaks seal sõna otseses mõttes ei ole veel läinud. Nende viimaste ärevate kuude jooksul on paljud ajakirjanduses oma arvamust avaldanud ja eks see mõjutab meie kõigi mõtteid, kes asjale vähegi kaasa elavad.

Tahaksingi siinkohal öelda arvamust nende teiste arvajate kohta. Minu meelest on liiale mindud selles mõttes, et ikka ja jälle leidub neid, kes ennustavad, et nüüd kohe-kohe võetakse jõuga ära kogu Ukraina ja osa Moldovast ning varsti on järg ka Baltimaade käes. Tugevalt arvustatakse Venemaa presidenti Vladimir Putinit kuni väiteni, et kas ta ikka kõigest aru saab, mida teha kavatseb. Kaitseliitu astuma on häälekalt kutsutud Riigikogu kõnepuldistki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles