Valga noormees saavutas teise koha

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hugo Kähri mõne aasta eest Valgas esinemas.
Hugo Kähri mõne aasta eest Valgas esinemas. Foto: Helju Keskpalu

Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias peeti 17. märtsil maha Eesti Muusikakoolide Liidu (EML) noorte interpreetide konkurss. Valga linnavalitsuse avalike suhete spetsialist andis teada, et Valga muusikakooli kitarriõpilane Hugo Kähri saavutas 15–19aastaste vanuserühmas teise koha. Noort muusikut juhendas staažikas õpetaja Aleksander Verte.
 

Regionaalsetel konkurssidel valiti konkursi finaali Eesti muusikakoolidest rohkem kui 200 noort akordioni-, kandle-, kitarri-, löökpilli-, tšello- ja viiuliõpilast. Valgast jõudsid finaali kaks akordioni- ja kaks kitarriõpilast.

Finaalis hinnati esinejaid kuues pillirühmas ja neljas vanuseastmes. Kitarrimängijaid hindas žürii koosseisus Heiki Mätlik, Mart Soo ja Paul Daniel, kes pidasid 15aastase Valga poisi Hugo Kähri esitust teise koha vääriliseks.

Eelmisel aastal tublide tulemustega Valga muusikakooli põhiõppe lõpetanud Kähri jätkab praegu kitarriõpinguid muusikakooli vabaõppes. Muusikakooli direktor Ants Loos avaldas kiitust tublile õpilasele ja õpetajale ning tundis saavutuse üle heameelt.

Linna kultuuripildis on Kähri oma esinemistega silma jäänud juba varem. Mitmekülgne noor muusik on saavutanud häid tulemusi mitmel konkursil. Mullusel Valga tunnuslaulu konkursil pälvis ta koos ansambliga One Leg Lenny eripreemia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles