Kohus mõistis mehele pika vangistuse

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tartu maa-, haldus- ja ringkonnakohtu pressiesindaja Krista Tamm andis teada, et Tartu maakohus tunnistas eilse, 10. märtsi otsusega 44aastase Ats Mitrauskise süüdi ähvardamises, lähenemiskeelu rikkumises ja tapmiskatses ning mõistis talle kuueaastase vangistuse.

Mitrauskise karistust suurendati Tamme andmetel talle varasema otsusega mõistetud kandmata karistuse võrra. Koos sellega tuleb mehel ära kanda kuue aasta, üheksa kuu ja 25 päeva pikkune vangistus, mille algusaega loetakse eelmise aasta 26. augustist.

Vargusesüüdistuses mõistis kohus Mitrauskise õigeks. Talle oli esialgu esitatud süüdistus kahes episoodis: mootorsae ja katusekattematerjali varguses. Katusekattematerjali varguse episoodis loobus prokurör süüdistusest ning mootorsae varguse osas leidis kohus, et süü ei ole tõendatud.

Menetluskulude katteks peab Mitrasuksis tasuma kokku üle 3400 euro.

Kriminaalasja kohtueelse menetluse käigus on kogutud tõendid, mis kinnitavad, et varem 12 korral kriminaalkorras karistatud Läti kodanikust süüdistatav on korduvalt ähvardanud tapmisega oma endist elukaaslast. Samuti süüdistatakse teda lähenemiskeelu rikkumises.

Lisaks sellele oli mehele esitatud süüdistus selles, et eelmise aasta 10. mail toimus konflikt tema ja endise elukaaslase venna vahel, mille käigus lõi süüdistatav süüdistuse kohaselt Valgas Aia tänaval meest noaga kõhtu.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viis läbi Valga kriminaaltalitus. Kohtupidamine mehe üle leidis Krista Tamme kinnitusel aset Valga kohtumajas.

Kohtumenetluse pooled saavad otsuse vaidlustamise soovist kohtule teatada seitsme päeva jooksul. Kui otsus vaidlustatakse, teeb kohus motiveeritud otsuse teatavaks 2. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles