Kohalikud: Anatoli tahtis tagasi vanglasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tsirguliinas elavad Riho Mandel (vasakul) ja Rein Säinas nendivad, et varemgi vanglas istunud Anatoli soovis sinna tagasi. Pealegi kippus ta teisi noaga ähvardama.
Tsirguliinas elavad Riho Mandel (vasakul) ja Rein Säinas nendivad, et varemgi vanglas istunud Anatoli soovis sinna tagasi. Pealegi kippus ta teisi noaga ähvardama. Foto: Ülla Tamm / Valgamaalane

Tsirguliina elanikud teavad rääkida, et mees, kes eile õhtul alevikus väidetavalt joomakaaslase tappis, sooviski vanglasse tagasi minna.

«Kui viimasel korral välja sai, siis ütles, et Tartu vanglas on nii hea olla, et löön mõne maha ja lähen tagasi,» meenutas kohalik elanik Riho Mandel, kuidas kahtlustuse kohaselt tapatöö teinud Anatoli-nimeline mees vanglasse igatses. «Aga ma ei usu, et see mõrv ette kavatsetud oli.»

Mandli juttu kinnitas ka teine kohalik elanik Rein Säinas. «Paljud on öelnud, et ta tahtis tagasi vanglasse saada – söök prii ja hea olla,» nentis ta.

Joobnuna ettervamatu

«Kainena on ta (Anatoli – M. V.) normaalne, aga purjus peaga pöörab ära,» rääkis Tsirguliinas elav Ukraina juurtega Mõkola-nimeline mees.

Politsei sai pühapäeval õhtul kella 20 ajal teate, et Tsirguliinas Piiri tänaval asuvas korteris löödi 56aastasele mehele kirvega pähe. Politseinikud selgitasid välja, et väidetavalt lõi 63aastane Anatoli korteris tekkinud tüli ja ühise alkoholi tarvitamise ajal seni teadmata põhjusel 56aastasele Toivole kirvega kukla piirkonda.

Meedikud viisid Toivo Valga haiglasse, kust ta hiljem Tartu Ülikooli kliinikumi operatsioonile viidi. Raskelt viga saanud mees aga suri öösel Tartu haiglas. Politsei viis Anatoli arestimajja.

Ähvardas noaga

Anatolit teatakse ka selle järgi, et kippus inimesi noaga ähvardamas. Näiteks läks ta sellega kohalikku poodi müüjat ähvardama.

«Hirmutas naisi noaga,» sõnas Mandel, kellele meenus kohe, kuidas Anatoli ka tema naist noaga ähvardas.

«Mina võtsin ka temalt mitu korda noa ära,» lisas Säinas.

Novembri lõpus jõustus kohtuotsus, millega Tartu maakohus tunnistas Anatoli süüdi röövimises ja karistas teda kolmeaastase vangistusega, millest kolm kuud pidi trellide taga olema.

Anatoli olevat enamasti juhutöid teinud. «Viimasel ajal ei teinud ta vist üldse tööd, niisama jõi,» lausus Säinas. «Ega Toivo oli ka selline, et kusagil tööl ei käinud.»

Mandel rääkis, et arvatavasti Anatolit alevikus enam ei näe. «Kuigi meie seadused on nii humaansed, et ei tea,» lausus ta.

Kriminaalmenetlus on alustatud karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb tapmist. Inimese tapmise eest karistatakse kuue- kuni viieteistaastase vangistusega. Kriminaalasja kohtueelset menetlust viib läbi Valga kriminaaltalitus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles