Isa lõi pojale noa rindu

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Laupäeva, 22. veebruari õhtul sai politsei häirekeskuselt teate, et Valga haiglas on noahaavadega 29aastane mees.

Politseinikud pidasid kuriteos kahtlustatavana Valgas Maleva tänaval asuvas korteris kinni 51aastase mehe, kelle puhul oli tegu kannatanu isaga. Väidetavalt oli isa ja poja vahel tekkinud tüli alkoholi tarvitamise käigus, mistõttu oli isa löönud noaga pojale rindkeresse.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kristina Kostina kinnitas, et juhtunu täpsemad asjaolud on väljaselgitamisel.

Küll sai ta aga öelda, et eoses toimunuga helistas nii politseisse kui ka häirekeskusse kannatanu isa ise. "Mees on kahtlustatavana kinni peetud ning üle kuulatud. Kuna kohtueelne menetlus on pooleli, ei ole võimalik kõiki uurimisandmeid avaldada," lisas pressinõunik.

Tema sõnul on alustatud kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb raske tervisekahjustuse tekitamist. "Tervisekahjustuse tekitamise eest, kui sellega on põhjustatud:
oht elule, karistatakse nelja- kuni kaheteistaastase vangistusega," viitas Kostina seadusele.

Valga kriminaaltalituse juht Andres Saaron ütles, et inimesed ei ole harjunud sekkuma teiste inimeste ellu, aga nii enda kodukoha ja naabrite turvalisuse tagamiseks tuleks kortermajas suuremat kisa, nuttu või kaklusele sarnanevat rüselust ja asjade kukkumist kuuldes kõhklemata politseisse helistada.

Ta soovitas, et kuna sellised olukorrad on etteaimamatud ja isikud võivad olla agressiivsed, tuleks samas selliste sündmuste lahendamine pigemini jätta politsei hooleks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles