Tõmmud mehed kimbutasid vanahärrat

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik / Postimees

Neljapäeval, 20. veebruaril teatas 67aastane mees politseile, et Valgas Tõrva tänaval lähenesid talle kaks päevasel ajal tõmmut meest, kes järgnesid mehele kuni koduni.

Räni tänaval, mehe koduukse ees, ähvardati meest noaga ning nõuti tema isiklikke dokumente. Vastutasuks lubasid mehed teatajale maksta iganädalast töötasu.

Eakas mees keeldus dokumentide andmisest ning sisenes oma majja, kutsus politsei ning andis neile võimalikult täpsed isikukirjeldused. Tumedanahalised mehed jooksid majahoovist tumeda sõiduauto juurde, millega teadmata suunas lahkusid. Ümbruskonda kontrollinud politseinikud kirjeldustele vastavat sõidukit ega mehi ei leidnud.

Noaga ähvardamise käigus keegi vigastada ei saanud.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kristina Kostina kinnitas Valgamaalasele, et juhtunu üksikasjade väljaselgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi tunnustel, mis käsitleb ähvardamist.

«Tapmisega, tervisekahjustuse tekitamisega või olulises ulatuses vara rikkumise või hävitamisega ähvardamise eest, kui on olnud alust karta ähvarduse täideviimist, – karistatakse rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistusega,» täpsustas Kostina seadusele viidates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles