Tänasest rändab maakonnas ringi jutuvestja

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muuseumiööl jutustab lugusid Piret Päär
Muuseumiööl jutustab lugusid Piret Päär Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna, 20.veebruaril alustas Lüllemäe põhikoolist Valgamaa ringreisi rahvakultuuri keskuse Jutukooli rändav projekt «Lugu loob, jutt juhib». Ringreisi käigus tutvustab jutuvestja Piret Päär lastele jutuvestmise traditsiooni ja eesti rahvajutupärimust.

Rahvakultuuri keskuse Jutukooli ja kogu projekti eestvedaja Piret Päär rääkis, et projekt «Lugu loob, jutt juhib» on jätk möödunud kultuuripärandi aastal alustatud sarnasele jutuürituste sarjale, mis sai teoks Viljandimaa koolides ja raamatukogudes. «Sel aastal on kuulajad Valgamaa koolilapsed ja noored. Ringreis kestab veebruarist aprillini,» tutvustas Päär Jutukooli plaane.

Koostööpartneritena osalevad projektis Lüllemäe põhikool, Kaagvere lasteaed, Hargla kool, Koikküla lasteaed-algkool, Puka keskkool, Tsirguliina keskkool, Ala põhikool, Aakre lasteaed-algkool, Pikassilla kool, Ritsu lasteaed-algkool, Hummuli põhikool ja Hummuli lasteaed Sipsik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles