Kool täitub Kaitseväe üksustega

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sangaste vallas asuv Keeni kool
Sangaste vallas asuv Keeni kool Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna, 6 veebruaril kohtusid Käärikul kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terras ja Lõuna-Eesti kohalike omavalitsuste, maavalitsuste, politsei, päästeameti ja riigimetsa majandamise keskuse esindajad. Arutluse all oli Lõuna-Eestis toimuva kaitseväe suurõppuse Kevadtorm ettevalmistus ja omavalitsuste osa õppuste läbiviimisel.

Kohtumisel osalenud Keeni kooli direktor Diana Sarapuu ütles, et kaitseväe üksuste paiknemine koolis Kevadtormi käigus on kindlasti õpilastele väga huvitav kogemus.

«See haakub ju laste uudishimuga, aga laiemalt kaasneb sellega isamaaline haritus, kaitsetahe ja laste teadmiste tõus, mis puudutab Eesti kaitsevõimet. Usun, et lapsi huvitab ka kaitseväeline haridus ja võimalused, mida kaitsevägi pakub karjääri kujundamiseks. Oleme väga elevil,» rääkis Sarapuu.

«Kevadtorm kui kaitseväe suurõppus annab väga hea võimaluse luua tugevat sidet kaitseväe, kohalike inimeste ja omavalitsuste vahel. Te kõik saate võimaluse näha kaitseväge päriselt tegutsemas – televiisori vahenduseta,» ütles kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terras. «Teil on ka võimalus hinnata reservväelaste ja kaitseväe üksuste valmidust täita oma ülesannet – kaitsta Eestit.»

Kolonelleitnant Margus Kirsimäe andis õppusest lühiülevaate. Õppus leiab aset 5.–23. maini Viljandi-, Võru-, Tartu-, Valga- ja Põlvamaal. Kaasatud on toetavate keskustena Ämari lennubaas Harjumaal, kaitseväe ühendatud õppeasutuste matkekeskus Tartus ja Lääne kaitseringkonna staap Eametsas. Juhtimine käib Käärikult ning õppus lõpeb Otepääl.

Kevadtorm on jaotatud nelja etappi: esimese etapis koonduvad üksused Kanepi piirkonda, teises rändavad nad Nursipalu polügoonile, kolmandas täidavad lahingülesandeid ja neljas lõpetab õppuse Otepääl.

Kindralmajor Riho Terras tutvustas kohaletulnutele ka 4. veebruaril kaitseminister Urmas Reinsalu avalikustatud riigikaitse kava.

"See dokument käsitleb riigikaitsest laiemalt kui ainult sõjaliselt. Esimest korda Eesti lähiajaloos on kokku võetud, kuidas peab riik toimima riigina ka sõjaolukorras, ja seda mitte ainult sõjalises aspektis," ütles kindralmajor Terras.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles