Muuseum näitab olümpialaste riietust

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti koondise vorm Sotši taliolümpiamängudel.
Eesti koondise vorm Sotši taliolümpiamängudel. Foto: Talispordimuuseum

Otepääl Tehvandil tegutsev talispordimuuseum pakub lisaks talispordi ajaloole muudki huvitavat. Näiteks saab muuseumis vaadata Eesti olümpiakoondise riietust peagi algavatel Sotši taliolümpiamängudel.

Teadupärast on rõivakollektsiooni Sotši 2014. aasta taliolümpiamängude auks loonud Monton, kes on olnud Eesti Olümpiakomitee ametlik sponsor juba 2004. aastast. Selle aja jooksul on firma disaininud paraad- ja vabaajarõivaid nii Ateenas, Torinos, Pekingis, Vancouveris kui ka Londonis võistlemas käinud Eesti olümpiasportlastele.

Muuseumi juhataja Jana Mae sõnas, et olümpiariided jäävad muuseumis külastajaid ootama vähemalt Sotši olümpiamängude lõpuni. «Sel päeval, kui Sotši olümpiamängud algavad, on ETV hommikuprogrammist »Terevisioon« võimalik vaadata talispordimuuseumi tutvustust.»

Lisaks avatakse 6. veebruaril kell 15 näitus olümpiavõitjast, kiiruisutajast Ants Antsonist. Näitus on pühendatud tema olümpiavõidu 50. aastapäevale.

Talispordimuuseum lööb aktiivselt kaasa ka Otepää valla ürituste korraldamisel. Näiteks korraldatakse sellel aastal koostöös vallavalitsusega matkasarju. Esimene matk 9.veebruaril saabki alguse just talispordimuuseumist. Siis räägib Helle Tallo, esimese Tartu maratoni naisarvestuse võitja ja matkasarja korraldaja, oma sõidust.

Reedeti saavad huvilised talispordimuuseumis tegeleda joogaga, treener on Marika Devananda.

Otepää talispordimuuseum on Eesti spordimuuseumi 9. veebruaril 2011. aastal avatud filiaal. Muuseumis on lisaks talispordi ajaloole ja olümpiamedalitele võimalik jälgida lumekristallide tekkimist, võrrelda talisportlaste kiirusnäitajaid, proovida kätt hooldemehena ja kogeda muud silmaringi avardavat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles