Enam kui veerand Valgamaa lastest elab vaesuses

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maakondade võrdluses oli Valgamaa laste suhtelise vaesuse määra poolest kurval teisel kohal. Foto on illustratiivne.
Maakondade võrdluses oli Valgamaa laste suhtelise vaesuse määra poolest kurval teisel kohal. Foto on illustratiivne. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees / Scanpix

Sotsiaaluuringu ning rahva ja eluruumide loenduse andmeid kombineerides selgub, et 2011. aastal elas Eestis alla 18aastastest lastest suhtelises vaesuses 17,5%. Maakondade võrdluses oli laste suhtelise vaesuse määr kõrgeim Ida-Viru maakonnas (29,2%) ning madalaim Harju maakonnas (12,7%).

Eesti keskmisest madalam on laste vaesus lisaks Harju maakonnale veel Tartu- (14,7%) ja Saaremaal (15,4%), mujal on laste vaesuse määr keskmisest kõrgem. Ida-Virumaa järel on laste suhtelise vaesuse määr kõrge Valga maakonnas (26,5%) ning kolmandal kohal on Põlva maakonna lapsed (25,1%).

Kohalike omavalitsuste võrdluses erineb laste suhteline vaesus ligi kuus ja pool korda, olles madalaim Harju maakonnas Saue linnas (6,3%) ja kõrgeim Tartu maakonnas Kallaste linnas, Alatskivi ja Peipsiääre vallas (40,8%).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles