Tühjade majade seas on nii vanu kui uusi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnaarhitekti sõnul on Valgas viimase 20 aasta jooksul valminud ainult üks kortermaja, mis asub Kungla tänaval. 32 valminud korterist on siiani tühjad 27.
Linnaarhitekti sõnul on Valgas viimase 20 aasta jooksul valminud ainult üks kortermaja, mis asub Kungla tänaval. 32 valminud korterist on siiani tühjad 27. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Volikogu kinnitas reedel Valga linna 2014. aasta eelarve. Linnapea andis ülevaate linnavalitsuse tegemistest detsembris ja jaanuaris ning linna­arhitekt Jiri Tintera linna kortermajade olukorrast.

Linnaarhitekti sõnul selgitati kommunikatsiooniministeeriumi algatusel maakondades välja probleemsete kortermajade hulk. Probleemsena läheb arvesse hoone, kus veerand korteritest tühjad. Arhitekti sõnul on Valgas hulk kortermaju, mis elanikkonna vähenemise tõttu on juba paarkümmend aastat pooltühjana seisnud.

Ülevaatusel selgus, et Valgas on 290 kortermajast 87 ehk iga kolmas probleemne. «Nendest omakorda 45 protsenti on täiesti tühjad. Kõige rohkem seisavad tühjadena kuue kuni 15 korteriga üle saja aasta vanused kortermajad,» täpsustas arhitekt. Tintera sõnul mõjutavad sellised majad terve linna elu ja atraktiivsust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles