Maakonna esindus otsib oma nägu

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulupeo rongkäik Tallinnas.
Laulupeo rongkäik Tallinnas. Foto: Andris Tammela

Suvel peetava laulu- ja tantsupeo Valgamaa rongkäigu kujundamise avalikule konkursile oodatakse töid 10. veebruanini.

Tallinnas peetakse 4.–6. juulini 26. laulu- ja 19. tantsupidu, mille üldteema on «Aja puudutus. Puudutuse aeg». 5. juulil on kavas traditsiooniline rongkäik Vabaduse väljakult Lauluväljakule.

Valgamaa laulu- ja tantsupeo komisjon soovib, et Valgamaa peab kolonnis olema pilkupüüdev ja esindama maakonda. Rongkäigu Valgamaa osa kujundus võiks jutustada kirja ja mustri abil maakonna lugu. Kasutatud peavad olema maakonna sümbolid – vapp, lipp – ja valdade sildid.

Autor või autorid peavad esitama ideekavandi koos teostamiskavaga ning pakkuma ühtlasi välja töö teostaja ja hinnangulise maksumuse. Kasutada tuleb kerget ja mugavat materjali, mis oleks ilmastikukindel ja mida saaks lihtsalt transportida.

Konkursitöö märgusõnaga «Maakonna rongkäigu kujundus» võib esitada paberil, maketi või arvutitöötlusena andmekandjal kinnises ümbrikus Valga maavalitsuse infolauda hiljemalt 10. veebruariks. Lisada tuleb kinnine ümbrik autori(te) andmetega.

Konkursi võidutöö autor saab kätte 300 eurot ja kaks piletit omal soovil valitud 26. laulu- ja 19. tantsupeo kontserdile. Komisjonil on ühtlasi õigus nõuetele vastavate tööde puudumise korral jagada auhinnaraha ümber või jätta välja andmata.

Peole soovib läbi ülevaatuste sõela pääseda 62 kollektiivi 1215 taidlejaga, sealhulgas 28 rahvatantsurühma, seitse võimlemisrühma, 23 koori, üks puhkpilliorkester ja kolm rahvamuusikaansamblit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles