Kasvatusteadlaste töö pälvib suuremat tähelepanu

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Margus Ansu.

Algas kasvatusteaduslike tööde riiklik konkurss, tööde esitamise tähtaeg on 1. märts 2014, andis teada Eesti Teadusagentuur.

Konkursiga selgitatakse välja viimase aasta jooksul tehtud kasvatusteaduslike tööde paremik. «Kasvatusteadlaste töö tulemused on sageli alaväärtustatud, kuigi mõjutavad igapäevaselt meie ja meie laste elu läbi kogu elukestva õppe. Konkursi eesmärk ongi silmapaistvamad tulemused avalikkuse ette tuua,» selgitas teadusagentuuri teaduse populariseerimise osakonna juhataja Terje Tuisk.

Konkurssi korraldab Eesti Teadusagentuur, kaaskorraldaja on Eesti Akadeemiline Pedagoogika Selts ja rahastaja haridus- ja teadusministeerium. Konkursi tänavune auhinnafond on suurem kui varasematel aastatel, selle suurus on 2014. aastal 5800 eurot.

Konkursile saab esitada kasvatusteaduslikke töid nii eesti kui inglise keeles, esitatavad tööd võivad olla magistritööd, doktoritööd, populaarteaduslikud või didaktilis-rakenduslikud tööd, samuti võib konkursile esitada õpikuid. Töö peab olema heaks kiidetud või trükis avaldatud 2013. aastal.

Kasvatusteaduslike probleemide ning parimate tööde üle saab arutleda konkursi lõpukonverentsil, mis toimub tänavu 16. aprillil Tartus ja mille peakorraldaja on Tatu Ülikooli haridusteaduste instituut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles