Jaak Mae saapad peaks peagi uue omaniku leidma

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Mae
Jaak Mae Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Valga maavanem Margus Lepik kutsus eelmise aasta lõpus annetama Valgamaa koolidele uuemat või vanemat suusavarustust, mida enam ei kasuta või mis ei ole kunagi kasutusse jõudnudki. Toetus võiks olla täpselt nii suur, et ka vähekindlustatud ja või suurperede lapsed saaks nautida talverõõme, öeldakse maavalitsuse avalike suhete juhi edastatud pressiteates.

Kuna lund maas veel pole, pikeneb kampaania 31. jaanuarini.

Eilse seisuga oli kampaania käigus annetatud ligi 15 suusapaari ja 12 paari suusasaapaid, uiske on pakkuda kaheksale noorele. Lisaks on Keeni põhikoolile klubi Tartu Maraton eestvedamisel kogutud kümmekond täisvarustusega suusapaari: kepid, suusad, sidemed ja saapad.

Vaja oleks suusakeppe ja -sidemeid ning suuremaid suusasaapaid. Jätkuvalt on teretulnud nii talispordiinventariga kauplevate ettevõtete heategevuslikud pakkumised kui eraisikute annetused.

Hawaii Expressi Valga pood müüb igasugust spordivarustust 20% allahindlusega neile, kes kasutuskõlbliku talispordivarustuse Valgamaa koolidele loovutavad.

Heategevuslikule ettevõtmisele on õla alla pannud ka kauaaegne tippsuusataja Jaak Mae, kes annab oma vabatehnika suusasaapad (nr 43) ühele Valgamaa koolile. Millisele, see selgub kampaania lõpus fortuuna abiga.

Talispordivarustust saab tuua nii maavalitsuse infolauda, Otepää turismiinfokeskusesse kui Hawaii Expressi Valga poodi 31. jaanuarini 2014. «Vajadusel leiame võimaluse pakutud varustusele järele tulemiseks,» lisas maavanem Margus Lepik.

Äraantavale talispordivarustusele lisada kindlasti oma nimi ja kontaktandmed, sest kõigi annetajate vahel loositakse välja maakonna brändiga villane komplekt, kuhu kuuluvad müts, sokipaar, kindad ja sall.

Haridus- ja teadusministeeriumi mullune koolide sportimistingimuste ülevaade näitas, et talispordiinventari on piisavalt ainult 6% Eestimaa koolides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles