Eesti loodusele oli aasta hea

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merikotkast Valgamaal pigem ei kohta, sest ilmselgelt eelistab ta vastupidiselt kalakotkale mere lähedust.
Merikotkast Valgamaal pigem ei kohta, sest ilmselgelt eelistab ta vastupidiselt kalakotkale mere lähedust. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Lõpule jõudev aasta andis keskkonnavallas põhjust rõõmustamiseks: keskkonnaminister algatas Nabala kaitseala moodustamise, jõustusid jahi- ja metsaseadus, mitu olulist valdkonda sai suure rahasüsti.

«Lõppev aasta oli Eesti loodusele ja loodusest hoolivatele inimestele hea. Kõige rohkem puudutas ilmselt paljusid aasta lõpul tehtud otsus algatada Nabalas Tuhala nõiakaevu piirkonda hõlmava looduskaitseala moodustamine, mida valmistasime ette kolm aastat.,» ütles keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus.

Ta lisas, et aastasse jäi aga ka väga palju kirgi kaasa toonud jahiõiguse reformi lõpule viimine ning looduskaitse jaoks suurepärase tulemusega läbirääkimised Euroopa Liidu järgmise aasta eelarve üle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles