Osa ravimitest läheb odavamaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arsti kabinet. Vererõhumõõtja
Arsti kabinet. Vererõhumõõtja Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Sotsiaalministeerium sõlmis kaks uut hinnakokkulepet seni ainsa ravimite paralleelimportijaga Eestis First Pharma OÜ-ga. Uute kokkulepetega langevad teatud kõrgvererõhutõve ja kasvajaliste haiguste ravis kasutatavate ravimite hinnad vähemalt 10 protsenti.

Paralleelimportijaga kokkulepe võimaldab soodsamaid ravimeid, kuna ravimitootja ise müüb sageli oma toodet Eestile kallimalt. Hinnaerinevuste põhjuseks on enamasti suurem müük ja tihedam konkurents. Paralleelimportija ostab vastavat ravimit riigis, kus tootja seda madalama hinnaga müüb. Seejärel allkirjastab Eestiga hinnakokkleppe, võimaldamaks siin vastavat toodet müüa senisest odavamalt.

„Paralleelimporditud ravimite turustamine on Eestis viimasel aastal kasvanud ja tahame, et kasv jätkuks,“ ütles sotsiaalminister Taavi Rõivas. „Sellised hinnakokkulepped importijatega vähendavad ravimite hindu tarbijale,“ selgitas minister kokkulepete vajalikkust.

Leidmaks odavaimat ravimit Eesti turul, saab toodete hindu apteekides võrrelda ravimiinfo veebilehel: http://www.raviminfo.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles