Fookuses on noorte tööleaitamine

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga avatud noortekeskuse perel on seoses oma hoone ülesvuntsimisega suured lootused.
Valga avatud noortekeskuse perel on seoses oma hoone ülesvuntsimisega suured lootused. Foto: Kunnar Rüsülainen

Tänasest 15. detsembrini tähistatakse üle-eestilist noorsootöö nädalat, mille fookuses on noorte tööle aitamine.

Tähelepanu all on noorsootöö kaudu loodavad võimalused töökogemuse omandamiseks ja tööelu paremaks tundmiseks. Samuti selliste oskuste omandamiseks, mis aitavad noorel tööturul kindlamas seisus olla, selgitas nädala koordinaator Kaisa Orunuk.

«Noorsootöö tegevuste kaudu saavad noored praktilisi oskusi, näiteks õpivad projekte ja sündmusi planeerima ning ressursside hankima, samas omandavad juhtimiskogemust. Tehnikakallakuga noorsootöös saadakse lausa insener-tehnilisi oskusi, noortemalevate ja vabatahtliku töö kaudu puutuvad nad kokku väga erinevate ametitega,» selgitas Eesti noorsootöö keskuse direktor Edgar Schlümmer.

Üle Eesti asuvates noortekeskustes, noorteühingutes ja huvikoolides viiakse nädala jooksul läbi temaatilisi teavitusüritusi, diskussioone ja muid tegevusi.

Valga avatud noortekeskuses leiab täna aset e-spordipäev. Kavas on erinevad võistlused Xbox ja Wii mängukonsoolide mängudes. 12. detsembril aga on sealsamas kavas lauatenniseturniir.

Nädal kulmineerub 13. detsembril inspiratsioonipäevaga, kus võetakse kokku toimunud arengud ja vaadatakse tulevikku. Samas tunnustab haridus- ja teadusminister noorsootöö valdkonna parimaid tegijaid.

Noorsootöö nädal toimub juba kolmandat korda. Seda korraldab haridus- ja teadusministeeriumi hallatav riigiasutus Eesti noorsootöö keskus. Noorsootöö nädal on osa haridus- ja teadusministeeriumi noorteosakonna algatatud, Euroopa sotsiaalfondi kaasrahastusel elluviidavast programmist «Noorsootöö kvaliteedi arendamine».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles